1 Ekim 2015 Perşembe

Bosna Dağlarındaki 30 Milyon Yaşındaki Dev Halkalar

Bosna Dağlarındaki 30 Milyon Yaşındaki Dev Halkalar
Araştırmacılar Bosna dağlarında 30 milyon yaşındaki dev halkalar buldu.  Geri Panoniyen Denizi dönemine ait olduğu düşünülen  bu eserlere göre  Yerel nüfus  tarihi ve efsaneler uzak geçmişte bu bölgede dev insanların yaşadığına inanmakta..

Son keşifler devlerin bir süre Dünyayı dolaştığını işaret etmektedir. Dağların tepesinde bulunan gizemli dev halkalar bu bölgede milyonlarca yıl önce dev insanlar yaşadığını işaret etmektedir.
Yerel sakinler bu gizemli halkaları ile ilgili yorumları karışıktır. Bazıları basit bir açıklama ileri sürmüşlerdir. Bazı yerel sakinlere göre bu “dev” yüzükler  bölgedeki sert dağlar arasında kereste taşınmasına yardımcı olmak için oraya koyan  Avusturya-Macaristan İmparatorluğu aittir.

Başka bir teoriyi savunanlara göre Panoniyen Denizinin hala var olduğu zamanlarda bu dev halkalar gemileri bağlamak için yerleştirilmiş  ve bölge deniz limanı olarak  kullanılmıştır.

Udrc-halke-9
Devler ve onların büyük gemilerinden söz eden bölge efsaneleri vardı. Bu dev halkaları uzak geçmişte bölgede  yaşayan devlerin, antik gemi sahipleri ve denizcilerin  yaptığı da varsayılanlar arasındadır.

Ama bu halkalar milyonlarca yıllık olması mümkün mü? Eğer öyleyse, nasıl? Hangi malzemeden yapılmıştır? Yapılan hiçbir “resmi” bir araştırma bunlara cevap verememiş ve bu bulguların hepsi kasten insanlardan gizlenmiştir.

Ince oyma gibi görünen bu dev halkalar ve dev kayalar Breza ve Dubrovnik yakınlarındaki Vares arasında ve doğu Bosna’daki çeşitli yerlerde ve Vogosca çevresindeki tepelerde bulunurlar. Ayrıca Bjelasnica ve Vlasiç, Vranica, Prenj, Velez, Stolac yukarılarında ardından Majevica, Travnik yakınlarındaki Bukovica,  bu bulguları incelemek için önemli yerlerdir.

ladje2
Yerliler yıllardır bu gizemli halkalardan bahsetti ve bu gibi bulgulara gelince bilim karışık duygular içine girdi. 

Bu dev halkaların yer aldığı inanılan  Panoniyen Denizinin yaklaşık 30 milyon yıl önce Panoniyen Ovası bölgesinde yer almış olduğuna  inananlar. Bu denizin 600.000 yıl önce ortadan kaybolduğu tezinde birleşiyor. Sadece bu büyük  gemiler ile limana ulaşmak mümkün olsaydı  gemileri  bağlamak için dev halkalar oluşturmak  iyi bir neden sayılabilirdi.

Diğer teoriler ise bu dev halkaların yakın geçmişte toprağa hava balonları sabitlemek için kullanıldığını söylemektedir.

Dejan pelvis, Prijedor Gymnasium de tarih profesörü olan  Kozara bu halkaların geçmişe bağlantılı inanılmaz gizemlerden biri olduğuna inanmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder